Dan 3. Crna Gora *** kanjon rijeke Pive – Trsa – Žabljak – Crno jezero – Most na Đurđevića Tari

sretan

Iz Sarajeva krećemo oko 8 sati, naoružamo se sendvićima od goveđeg pršuta, opraštamo sa Sarajevom i krećemo put Crne gore.

Zaustavljamo se u mjestu Brod na kavu. 

Prvo mjesto za divljenje predivnoj Pivi 

Fascinirali su me tuneli grubo usječeni u okorjele i krške stijene pa ih odlučujem snimati. https://www.youtube.com/watch?v=Cd0mDyiMqB8

Ushićenost krajolikom prouzročila je zaboravljanje spuštanje naočala i vizira. U jednom od tunela prilikom snimanja u sredinu oka pogađa me kapljica hladne vode… divlja bol, suze, crvenilo i u trenutku zaboravljam i tunele i Pivu. 

Zaustavljamo se i uopće ne znam što napraviti … dok se ja bavim okom, suzama i boli moj vozač fasciniran krajolikom bavi se fotkanjem.

zubo

Nastavljamo put uske ceste penjemo se prema Trsi… kod mene dvojba žmiriti i čekati da li ćemo preživjeti ili snimati crnogorske tunele?
I što tipično žensko odabere? Naravno snimanje 

sretan

Taj doživljaj uletavanja u tunel u kojem vlada potpuni mrak je neopisiv… on vijuga… mi se vozimo… a ja se nadam kako iz suprotnog smjera nema nikoga … https://www.youtube.com/watch?v=ZHcF8okoq0Q

Stižemo na Trsu i odlučimo popiti kavu u Eko selu Durmitor. Uz čekanje kave godi mala šetnjica divnim livadama i malo fotkanja.

Za one koji planiraju troškove kava 1 € 

party

Dosta odmora, vrijeme brzo prolazi a mi moramo još puno toga obići. Mislim da niti jedna fotografija ne može prenijeti ljepotu tog predjela Durmitora od Trse do Žabljaka. 

Vožnja po Durmitoru neprocjenjivo iskustvo… toliko divne prirode koju čovjek još nije uspio uništiti vrijedi pogledati … popeli smo se na 2000 metara nv… diše se punim plućima… big like

dead


Durmitorsko sedlo, prijevoj koji se nalazi na 1907 metara nadmorske visine. Smješteno je između Sedlene grede i Uvite grede moćno i upečatljivo. 

thumbup
thumbup

Fotkano s mobitelom pa nije baš neki doživljaj.

Malo vožnje Durmitorom 

mah

Stižemo u Žabljak dočekuju nas naši ljubazni domaćini u Apartmanima Igor, smještaj 25 €.
Nakon brzinskog tuširanja, presvlačenja, brzinski ručak u obližnjem restoranu, ručak 27 €.

I dalje vodimo bitku s vremenom već je 17 sati, sjedamo na motor i jurimo na Crno jezero. Ulaznica 6 €.

Crno jezero, ledenjačko, nalazi se na visini 1416 metara. Oko jezera vodi stazica koja je ukupne dužine cca. 3,5 km. Nakon cjelodnevne vožnje moj muž i ja odlučujemo se na obilazak cijelog jezera. Na sredini kreće što nam je to trebalo ali junački 

rofl

 odradimo obilazak i bilježimo osim tih 3,5 još 2 km pješačenja.

Crno jezero i iznad Mali medvjed .

Veliki i Mali Medjed, Savin kuk.

Još malo fotkica 

thumbup

Na žalost nije nam ostalo vremena za posjet Savinom kuku ali vozimo se prema Mostu na Đurđevića Tari. Susrećemo motoriste iz Beograda i po običaju odmah se razvija priča i fotkanje .

sretan

Prije odlaska u apartman navraćamo na kombinaciju palačinki i pive 

njami

Ujutro nastavljamo put prema Cetinju žaleći što nismo isplanirali dva dana boravka u Žabljaku.

mah
mah
mah

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)