Smještaj u zelenom raju Istre: Agroturism Stara štala

Na ovom putovanju tražili smo smještaj u skladu s mjestom putovanja.

Odabrali smo obiteljsko gospodarstvo Stara Štala u mjestu Borut, nedaleko od Cerovlja.

Iako je Stara Štala  udaljena od glavne prometnice postavljeni putokazi vode nas ravno do kamene kuće u predivnom okruženju.

 

Sišavši  s motora prvo što sam primijetila je pjev ptica i predivni uredni okoliš. Savršeno!

Samo mjesto odiše pozitivom i mirom. Pred nas dolazi mlada djevojka i na vrlo jednostavan, ljubazan način smješta nas u sobu.

Sobe se nalaze na katu tradicionalne kamene kuće.  Sveukupno ih je četiri i nose tradicionalna imena Istarskog goveda Boškarin, Kaparin, Bakin i Savin.

Smještaj u agroturizmu nema  zvjezdice već sunce, a sobe u Staroj štali imaju četiri sunca što je najveća moguća ocjena.

Mi smo bili u sobi Savin, na obje strane kreveta imali smo prozor te smo uživali u predivnom pogledu. Soba je uredna, krevet udoban, a sve je uređeno u istom stilu, od vrata do namještaja.

U prizemlju se nalazi kuhinja i restoran.

Restoran je jednostavan, ugodan i funkcionalan.

 

Obitelj Merklin se tijekom cijelog našeg boravka trudila da nam boravak kod njih ostane u lijepom sjećanju.

Moram priznati da su nas osvojili svojom pristupačnošću, jednostavnošću i gostoljubivošću.

Kod njih smo jeli njihovu finu tradicionalnu hranu, uživali ukusu domaće šunke, špeka, pršuta, marmelade i domaćeg jogurta.  Kako je moj muž veliki ljubitelj teletine i govedine za večeru je jeo njihovu teletinu koja se topila u ustima, okus odličan. Domaći tortelini u umaku šumskih gljiva isto odlične.

Kušali smo i njihovo maslinovo ulje, pili  odlično crno vino i jeli fine istarske kolače.

Pokraj kuće za najmlađe je uređeno mjesto za igranje, ali mislim kako će njima, jednako kao i meni biti odličan kontakt s životinjama.

Mjesto je savršeno za bijeg iz svakodnevnice, a osjećaj kad se probudiš uz pjev ptica i pogled ti seže na predivnu prirodu je neprocjenjiv.

Također moram istaknuti kako sam drugi dan bila ugodno iznenađena jer smo po povratku u sobu zatekli zategnut krevet i čiste ručnike.

Cijene su prihvatljive i stvarno ih toplo preporučamo.

Ukoliko smo Vas zainteresirali možete ih kontaktirati putem FB ili direktno na njihovoj web stranici www.stara-stala.com .

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)